O nouă manipulare marca Mihail Neamţu

Ia uite la ce manipulari ordinare se deda Mihail Neamtu (http://www.contributors.ro/reactie-rapida/cetateni-sau-brute-civism-sau-violenta/), acest Razvan Theodorescu reciclat, care reduce toate protestele care au avut loc ieri (in intreaga tara, nu numai la Bucuresti) la violentele regretabile comise de unele grupuri de suporteri. Oricum ar fi, astfel de violente politice au loc, in tari mult mai civilzate decat Romania (cazul Frantei, spre exemplu), nu o data la douazeci de ani. Ci mult mai des. Poporul roman e un popor care se revolta doar cand ii ajunge cutitul la os. Fapt care dovedeste cat de mizerabila este actuala guvernare pe care o sustine Neamtu si de pe urma careia profita, guvernare care a reusit performanta de a scoate in strada poporul nostru pe care atatia (printre care si asasinul Mioritei, Mihail Neamtu) l-au acuzat ca este excesiv de rabdator. Nu zic ca manifestarile huliganice sunt acceptabile in vreun fel, Doamne fereste, dar hai sa nu dramatizam excesiv. Iata insa cum rezuma Neamtu evenimentele care au avut loc:

“Erupțiile anomice sunt parte din viața oricărei mari cetății. Romanii se distrau în chip sângeros la Colosseum în timp ce modernii sfârșitului de veac XX au căutat să mute sadismul în sfera filmelor horror sau a jocurilor virtuale. Cu toate acestea, strada găzduiește, iată, barbaria (…) societate îmbolnăvită de resentiment ideologic a dat naştere acestor vlăstare: vandalii bucuroşi să se scalde în apele fărădelegii, „dincolo de bine și de rău” (…)[1] Violenţa gratuită, lipsită de raţiune statală, se asociază unor alte fenomene precum jaful, hărţuirea sau violul. Instinctul de turmă atrage ca un aspirator toate elementele patologice ale unei societăţi în derivă (…) Cum putem proteja persoanele fragile (copiii şi vârstnicii) în faţa plăcerii animalice de-a distruge?”

Am inteles! Protestatarii au violat femei si copii, au atacat batrani si copii, s.a.m.d. Nimic despre masurile abuzive ale jandarmeriei din noaptea de 13 ianuarie, nimic despre eventualii agenti infiltrati, ca tot avem cele mai mari servicii secrete din Europa, nimic despre ticalosia si nesimtirea actualei guvernari care a scos mii de oameni, cea mai mare parte dintre ei pasnici, in strada! Cruzimea Colosseumului, filme horror, violuri, copii si batrani persecutati! De catre cine? Nu cumva de catre actuala guvernare care distruge, la ordinele FMI, cu exces de zel si sadism, as adauga, ca sa-l parafrazez pe Neamtu insusi, sistemul de sanatate si sistemul de invatamant? Se mai intreaba Neamtu “ce şcoală au făcut adolescenţii deprinşi cu aruncatul cărămidei în capete de jandarmi sau poliţişti?”. Pai cei mai multi dintre ei au fost scolarizati in timpul regimului Basescu, un presedinte cu comportament public grobian, care lasa profesorii sa moara de foame pentru a umple bugetul celor mai mari servicii secrete din Europa!

Dar cel mai mult imi place concluzia:

“Nimic însă nu justifică violenţa faţă de proprietatea privată sau limitarea dreptului fundamental la liberă circulaţie (încălcat astăzi pe tot traseul Bd. Brătianu)”.

Sa inteleg ca violenta la adresa proprietatii publice (eventual sub forma deposedarii unei intregi populatii de sistemul public de sanatate) este justificata!? Mihail Neamtu se mai plange si la inceputul articolului tot de distrugerea proprietatii private. Repet, nu de distrugerea proprietatii se plange, ci de distrugerea proprietatii private. Apoi, din concluzia lui Mihail Neamtu, rezulta ca actiunea minerilor din 13-15 iunie a fost perfect justficata. Deoarece si „golanii” din Piata Universitatii blocau traficul, si au facut asta timp indelungat.

De altfel, iata ce scria in seara de 13 ianuarie pe site-ul agentiei de stiri prezidentiale cu titlul Hotnews, un fan al regimului Basescu, cand in mare, singurele violente fusesera comise in mod abuziv de catre jandarmi impotriva protestatarilor pasnici:

“Trebuia sa ii bata jandarmii pe comunistii astia pana ii baga in scaunul cu rotile.
Cata insulta la adrea institutiilor statului. Jos Comunismul! Vrem Asigurari de sanatate private. Moarte lenesilor. Vrem ING, AIG, FMI, MAI!” (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11221496-imaginea-zilei-mai-multi-protestari-provoaca-jandarmii-fata-cladirii-universitatii-din-bucuresti.htm – a se vede mostra de jurnalism de ultima speta la care s-au dedat cei de la Hotnews).

Comentatorul care semneaza John Uain (probabil ca asta e cowboy-ul cu care vrea Mihail Neamtu sa inlocuiasca ciobanasul mioritic) e pe locul doi la numarul de plusuri alocate de catre postacii, tocmiti sau nu, ai siteu-lui basist Hotnews. Despre astfel de brute (sustinatorii lui Traian Basescu si ai Noii Republici, si genul de oameni care i-au intampinat cu flori pe mineri), Mihail Neamtu nu are nimic de spus! Astia sunt „oamenii de bine!” Ca sa nu mai vorbesc de senatorul PDL Iulian Urban, care acum cateva luni ii gasea circumstante atenuante ucigasului psihopat din Norvegia, iar acum, asemeni lui Neamtu, reduce totalitatea protestelor care au avut loc la cazurile reprobabile de vandalism, si ii numeste pe romanii care nu vor privatizarea dementa a sistemului de sanatate drept „viermi care merita sa moara cu zile in spitale” (http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11232019-iulian-urban-despre-protestele-din-bucuresti-nu-cumva-meritam-soarta-mentalitate-viermi-care-nu-vor-absolut-nimic.htm).

Aşadar, jos Băsescu şi ai lui! Jos intelectualii mercenari! Români, continuaţi protestele! În mod paşnic şi civilizat dar ferm. Izolaţi-i şi sancţionaţi-i pe derbedei! Atât pe cei din galerii, cât şi pe cei care ne guvernează!


[1]Este interesant faptul ca Mihail Neamtu este scandalizat de manifestarile huliganice ale derbedeilor de pe stadioane, manifestari care se situeaza „dincolo de bine si de rau”, in timp ce actualul sef al MAE si reprezentant al GEUrmaniei in teritoriu declara ca Romania are nevoie de o elita „amorala”. Sa inteleg ca Romania are nevoie de cetateni de rand morali, condusi de o elita amorala care profita de pe urma moralitatii lor?

Despre Alexandru Racu

Născut în Bucureşti pe 4 Martie 1982. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, Master în Studii Sud-Est Europene la Univeristatea din Atena şi doctor în filozofie politică al Universităţii din Ottawa.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

29 de răspunsuri la O nouă manipulare marca Mihail Neamţu

  1. Mircea Platon zice:

    Da, si dl Tismaneanu delireaza fascistoid pe tema „pegrei” din strada. Am dat link si pe facebook catre articolul tau.

    • Da, conţinutul şi tonul textului lui Neamţu ne lasă impresia că Bucureştiul a fost invadat de o armată de Breivici comunişti. Că trăim un fel de Apocalipsă dâmboviţeană. Nu că s-a întâmplat ceea ce în Franţa, Italia, Grecia sau în alte ţări se întâmplă cam o dată pe an, nu o dată la douăzeci de ani. Indivizii ăştia ne vor mioritici pe noi iar pe ei se vor tranzacţionişti în cârca noastră. Iar când nu mai rabdă norodul, ţipă ca din gură de şarpe şi încep să-i creioneze omului de rând, în mod lombrosian, portretul criminalului în serie. Sunt de un tupeu strigător la cer! Uită-te l ce scriu Neamţu, Mihăieş, Tismăneanu, Aligică, etc. Toţi ne dau de înţeles că suntem prea leneşi şi prea proşti şi că nu-i merităm. Păi atunci hai la anticipate să vă zicem arrivederci! Nu! Ei produc texte menite să justifice decretarea stării de urgenţă.

  2. Mircea Platon zice:

    Cominterniştii ne numeau „bandiţi”. Ceauşescu ne numea „huligani”. Iliescu ne numea „golani”. Patapievici ne-a numit „23 de milioane de omuleţi patibulari”. Urban ne numeşte „viermi”. Tismăneanu ne numeşte „pegră”. Neamţu e confuz: ieri chema la eutanasierea Mioriţei, azi ne vrea resemnaţi. Resemnaţi faţă de toţi cei care ne tratează, de ani de zile, ca pe nişte gunoaie.

    Dl Tismăneanu scrie că, nefiind în ţară, urmăreşte „de departe, dar cât pot de atent, ce se întâmplă în ţară”. Eu urmăresc de aproape, cât pot de atent, cum urmăreşte dl Tismăneanu ce se întâmplă în România. Băsescu nu e apărat doar de jandarmii din stradă, ci şi de jandarmii de pe blog, de la catedră, din cabinet. Regimul Băsescu este expresia politică psihotică a neputinţei unor oameni de a înţelege/iubi/respecta poporul român.

    • Ai perfectă dreptate dragă Mircea. Am fost surprins să aflu zilele astea de la televizor că, potrivit sondajelor, Regele Mihai se află pe locul doi în topul personlităţilor în care românii au cea mai mare încredere, după Crin Antonescu (nu că m-aş omorî prea mult după el, dar cel puţin, spre deosebire de Băsescu, vorbeşte limba română corect – „pune întrebări” nu „face întrebări”) care la rândul lui se declară monarhist. Şi mă gândesc că este o ironie a sorţii faptul că elita noastră de dreapta, a reuşit să-l aducă pe Regele Mihai la această cotă de popularitate, tocmai prin susţinerea asiduă pe care i-o acordă de ani buni acestui personaj grosolan numit Traian Băsescu. Au reuşit prin promovarea dezgustătoare a lui Băsescu ceea ce nu au putut să facă în mod direct, prin eforturi mult mai mari şi calitativ superioare (cel puţin din vedere intelectual), la începutul anilor 90′.

    • prohibitia zice:

      Sa nu-l uitam nici pe micul Adolf, in aceste ceasuri tulburi, care tot „viermi” in numea si el pe cei care nu ii sunt recunoscatori carmaciului. Acum a intrat in silenzio stampa in ce priveste tema zilei, si se ocupa de comemorari legionare cu bucluc. Lasati camarazi, ca la felul in care meg lucrurile, cu Urban in frunte, veti fi iarasi ce ati fost si mai sinistrii decat atat!

      Roncea se preteaza la o manipulare ordinara, folosindu-se de o remarca mai veche a parintelui Justin, pentru a-i indemna pe oameni sa stea in casa http://roncea.ro/2012/01/15/o-lectie-de-la-parintele-justin-sub-nicio-forma-sa-nu-iasa-in-strada-pentru-ca-este-o-capcana-mai-mare-decat-isi-pot-vreodata-inchipui-operatiunea-marca-soros-occupy-romania-a-trecut-la-niv/. Insa cei de la Apologeticum/Petru Voda, cu toate greselile lor, au dat dovada, spre deosebire de alti camarazi mai apropiati de FCD, ca sunt de partea poporului in aceste momente. Or fi ei tacaniti dar macar sunt sinceri.

  3. Pingback: A patra zi la București | Teologie pentru azi

  4. Oalta sirena cu girofar hotews-isto-pdl-ista este si acest domn Vlaston http://www.contributors.ro/administratie/justitieordine-publica/ministrul-igas-nu-intelege-ce-se-intampla/

    Atunci cand cei de la criticatac s-au sesizat cu privire la interzicerea abuziva a posibilitatii de a protesta public de catre actuala guvernare PDL, StefanVlaston i-a zis Vioricai Stoiciu ca de ce se plange, ca oricum in Romania lumea nu protesteaza, iar daca proesteaza, degeaba protesteaza. Vedeti la rubrica de comentarii a acestui articol
    http://www.criticatac.ro/10023/cand-puterea-incepe-sa-se-teama/ (vedeti si raspunsul pe care i l-a dat Viorica Stoiciu)

    Acum, cu noua lege in mana, nenea Vlaston se plange ca de ce nu sparg zbirii lui Igas grupurile de cate sase (eventual si de cate trei, ca in Coreea de Nord), prevenind anarhia, „nu tratand-o cand e prea tarziu”. Eu cred ca nu Igas, ci Vlaston impreuna cu toata echipa de mascote intelectuale basiste nu intelege nimic din ceea ce se intampla. Mesajul protestatarilor e clar: iesi afara, javra ordinara! Altfel spus, Neamtu, Volodea, Baconsky & co. faceti-va bagajele si mars cu presedintele vostru cu tot! Nu stiu daca incapeti toti intr-un elicopter! In mare parte, violentele au fost determinate de hartuirea protestatarilor pasnici de catre jandarmi. Si nu stim cine (cati agenti SRI, eventual, si cati hoti de buzunare veniti la ciordit) cat si ce a vandalizat. Dar un lucru e clar. Cand lumea iese in strada, si in special cand romanii ies in strada, inseamna ca mijloacele legale-institutionale ale apararii intereselor cetatenesti nu mai functioneaza. O pima masura, de avarie, ar fi deschiderea supapei anticipatelor, desi pe termen mediu, nici asta nu cred ca va rezolva mare lucru (e nevoie de o schimbare de sistem). Oricum, e o reactie de bun simt. Dar conducatorii nostri si intelectualii lor de serviciu sunt campioni la nesimtire. In loc sa-si faca bagajele, Vlaston,Voinescu, Neamtu si restul propun sa zgandarim cu si mai mult tupeu rana. Sa vedem ce o sa iasa. Sa vedem. Ei cred ca poporul asta rabda pana la extinctie. Asa credea si Ceausescu.

    • Mircea Platon zice:

      Neamtu deja o da cotita in urma VALULUI de comentarii negative – si inca sunt cenzurate, iti dai seama cum sunau si cate erau – de la articolul sau de pe contributors. Cu Vlaston am „polemizat” pe tema scolii de acasa,pe thinkoutsidethebox, si m-a frapat intransigenta lui aproape ceausista fata de cititorii care sustineau legea care ar fi permis homeschooling-ul. Astia din PDL/Noua Republica/FCD/ISP sunt niste ceausisti resapati.

      Puterea actuala il invita de „Arafat” la negocieri (http://www.cotidianul.ro/boc-arafat-poate-reveni-in-minister-daca-doreste-169871/). Asta e mafia: negociaza. „Prietenii”. PDL si acolitii lui nu inteleg ca exista chestiuni de principiu, ca nu toti vor doar un ciolan, un post si niste „prieteni”.

      • Ai răbdare un pic cu Neamţu şi ai să-l vezi militând pentru „justiţie socială” în noua Mişcare Social Creştină a lui Geoană. Vorba lui Daniel Barbu, pun pariu că peste cinci ani Udrea o să fie în PSD. Prietenii ştiu de ce! De aceea trebuie făcută manifestaţie antisistem. Şi trebuie taxaţi cu maximă intransigenţă prietenii care propovăduiesc filzofia reoncilierii la o bere. Ca să se înţeleagă încă o dată, dacă mai era nevoie, pentru care motiv (printre altele) ne-am despărţit de „amicii” de la ROST.

  5. pepe zice:

    Uite aici un articol corect. Nu miorlaielile obscen-manipulatorii ale cuplului Neamtu-Volodea:
    http://www.contributors.ro/dezbatere/in-apararea-democratiei/

  6. Vechi ciobanesc mioritic zice:

    Blogul lui Vlad Ursulean a fost şters de pe servere la cîteva ore după ce a fost postat articolul de mai sus. Din fericire, textul a fost salvat şi trimis celor de la Jurnalul Naţional care l-au preluat. http://www.jurnalul.ro/reportaje/incultii-astia-au-pus-jandarmii-pe-noi-tinerii-adormiti-arunca-cu-pietre-we-are-fucking-angry-601594.htm

  7. Mai trebuie luată în calcul o posibilitate. Băsescu le-a ordonat jandarmilor să-i zgândăre pe manifestanţi şi s-a folosit de ultraşii racolaţi de SRI pentru a crea haos. Aşa se va justifica debarcarea pionului Boc (pitic incompetent, corupt şi fără cohones), scos ţap ispăşitor, şi înlocuirea vechii gărzi pline de păcate cu Noua Republică: oameni tineri, fără de păcat, cu frică de Dumnezeu, de dreapta şi şcoliţi în Occident (sau poate o nouă „revoluţie tehnocratică” precum în Grecia şi Italia). O să primească şi scrisori de recomandare, impuse de starea de starea de urgenţă (se dezmembrează trupul Patriei şi năvălesc agenturile), de la fel de fel de „prieteni”. Lumea dezinformată o să înghită gogoaşa. Ăştia vin, dau nişte pomeni electorale până la toamnă, se învârt de un nou mandat, fură ce a mai rămas de furat în patru ani după care pleacă undeva prin Elveţia. Iar în România refeudalizată vor rămâne „miliţiile private” şi găştile care se vor bate între ele pentru stăpânirea noilor iobagi. E doar un scenariu dar merită luat în considerare. Dacă mişcarea asta spontană nu va reuşi să producă o contraelită organică (iar haosul provocat de ultraşi e tocmai bun pentru a împiedica coagularea unui contradiscurs şi pentru a discredita mişcarea), s-ar putea să mergem în această direcţie.

    • Vechi ciobanesc mioritic zice:

      Cred ca Basescu se teme prea tare de Rege si de Crin Antonescu pentru a se juca cu focul. Reactia isterica a sustinatorilor sai o dovedeste. Daca ipoteza ta ar fi corecta, atunci Neamtu nu s-ar fi compromis ca un incompetent slugarnic. Noua Republica e veche, perimata deja. Va trebui retrasa de pe rafturi. Base joaca cu suflarea opozitiei – de toate felurile, de la Voiculescu la liberali – in ceafa. Sub presiune, face gafe. Iar jandarmii sai academici sunt prea marlani ca sa-l poata sfatui de bine. Isi potenteaza greselile unii altora.

      • citizen kane zice:

        Cred ca asta ar trebui sa inteleaga poporul. „Elita amorala” nu reprezinta decat o adunatura de sclavi lasi si incompetenti. Nu avem de ce sa ne temem de ei. Jos cu ei!

  8. Oricum, eu văd că în reacţie la reţetele neoiberale care se aplică de ani buni, cu sadism şi nesimţire elitistă, pe pielea lor, românii ies în piaţă, de la mic la mare, cu ateagul naţional. Deci reacţionează politic la dictatura economicului. Mai mult, reacţionează naţional (pornind însă de la tratarea inacceptabilă a unui palestinian aclimatizat de către un preşedinte turmentat) la terorismul global practicat de instituţiile financiare transnaţionale şi de executacii lor înfipţi în teritoriu. Aşadar, poate ne explică in nou Neamţu, Aligică,Volodea şi restul cum stă treaba cu raportul dintre naţiune şi valorile civice.

  9. greata lui sartre zice:

    Baconsky face declaratii de-a dreptul fasciste, care nu pot decat sa-i mearga la inima vechiului sau prieten si colaborator, Adolf Zelea Codrescu:

    „Stiu insa ca un lucru devine din ce in ce mai clar pentru toti romanii de bine. A inceput inclestarea pe viata si pe moarte intre fortele trecutului si proiectul unei noi Romanii. Opozitia si-a activat in sfarsit intreg arsenalul mostenit de la Ana Pauker, Teo, Luca si Dej: derbedei inarmati, dezinformare, propaganda urii”. http://www.ziare.com/teodor-baconschi/ministru-de-externe/baconschi-despre-romania-care-munceste-si-mahalaua-violenta-si-inepta-1145250

    De fapt, contra-mineriada lui Baconsky nu este altceva decat o noua mineriada, dovada si formulele iliesciene pe care le foloseste: „romanii de bine”, „la munca, nu la cersit”, etc. In definitiv, fascismul nu este altceva decat un comunism intors pe dos, cele doua impartasind in ultima instanta aceeasi esenta si acelasi principiu fondator: vointa de lichidare a adversarului. Baconsky si-a propus literalmente sa omoare Romania care cerseste, anume „cetatenii care se lasa cumparati cu doi mici”. Deci nu cetatenii care se transforma peste noapte din nationalisti rasisti in rasisti antinationalisti, motivati de niste avantaje mult mai substantiale. Ci aia care lucreaza cu maruntisuri, care mint si fura pentru ca nu au ce sa manance. Baconsky da startul luptei pe viata si pe moarte dintre „minoritatile active” si majoritatea care cerseste.

  10. dan zice:

    Pe 15 ianuarie printre manifestanti au fost inflitrati agenti provocatori deghizati in asa numitii ultrasi. Ei au avut rolul de a da tonul conflctelor violente dintre protestatari si jandarmi din fata Teatrului National, in jurul ore 19.30. Din acel moment accesul catre Piata Universitatii a fost blocat. Pe canalele de stiri se anuntase ca in jurul orei 20 urmeaza sa se alature protestatarilor un grup de stundeti. Ei bine si acestia au fost opriti din marsul lor undeva pe la Facultatea de Chimie. Mai departe, legat de conflictul de pe bulevardul Bratianu/Unirii, dintre toti acei tineri care aruncau cu pietre in jandarmi numai vreo 10 daca aratau a fi ultrasi, restul erau tineri imbracati absolut normal. Suparati ca nu mai sunt lasati sa intre in Piata Universitatii, acestia au inceput sa riposteze si sa arunce cu pietre in jandarmi dupa care tot conflictul a escaladat:geamuri sparte, incendieri etc. Deci,dupa parerea mea tot acest conflict a fost orchestrat si provocat de catre cineva de sus. Era nevoie de un motiv serios pentru ca incepand cu ora 20 sa fie blocat accesul si a altor manifestanti in Piata Universitatii. Probabil ca jandarmii/serviciile au primit ordine clare ca numarul protestatarilor din piata sa nu depaseasca 2-3 mii.

    • greata lui sartre zice:

      „Într-un text recent, Mihai Neamţu proclamă bombastic şi cu infantilism vecin cu idioţenia că România nu trebuie să asculte glasul celor ce vociferează, ci a celor ce dialoghează în pieţe[1]. Asta arată foarte limpede limitele între care trebuie să se înscrie democraţia autohtonă în viziunea unora precum autorul textului. Ştiţi ceva, domnule Neamţu, nu toţi românii primesc finanţări şi au resursele necesare să ţină prelegeri despre piaţa liberă şi alte minunăţii, dialogând civilizat la hoteluri de 4 stele[2]. Pentru mulţi români, pentru cei mai mulţi români, singurul spaţiu în care se pot face auziţi este piaţa publică, iar acolo se vociferează de când e lumea şi pământul, la noi şi aiurea, că doar nu om vorbi în şoaptă!”

      „Când puterea îşi depăşeşte atribuţiile şi îşi agresează proprii cetăţeni, ea nu se poate aştepta ca aceştia să o trateze cu mănuşi. Sau, altfel spus, violenţa protestatarilor este direct proporţională cu violenţa puterii – suntem ţara din Europa care a adoptat cele mai dure măsuri de austeritate, deci cum ne puteam aştepta la o furie călduţă, când grecii au dat foc băncilor şi au aruncat cu bombe pentru mult mai puţin? Când democraţia, moderaţia şi echilibrul sunt erodate şi compromise de putere, societatea nu face decât să practice un mimetism ce face uz de propriile-i mijloace specifice. Iată, deci, că domnul Baconski poate să arunce iresponsabil cu etichete precum cea de „cerşetor” într-o naţiunea întreagă, domnul Urban ne poate denigra numindu-ne „viermi”, dar când omul de rând trânteşte şi el o înjurătură şi aruncă o piatră, se trezeşte civismul în domnul Tismăneanu care ne aminteşte despre „datoria responsabilităţii”[3]. Mai lăsaţi-ne cu ipocrizia! Acelaşi domn Neamţu enunţă emfatic că nimic nu justifică violenţa faţă de proprietatea privată sau limitarea dreptului fundamental la liberă circulaţie. Dar ce justifică atentatul la bunurile publice ale unei societăţi? Şi de când este mai „fundamental” dreptul la liberă circulaţie decât dreptul la libera manifestaţie?”

      http://www.criticatac.ro/13364/de-la-viermii-care-isi-merita-soarta-la-cetatenii-care-se-revolta-impotriva-sortii/

  11. IntelAtom zice:

    Victor Roncea e absolut penibil. Uite ce recomanda el ca „analiza serioasa”:

    „Ultimele ac­ţiuni ale preşedintelui Băsescu au vizat distrugerea fluxurilor financiare prin care se alimentează “băieţii deş­tepţi”, care până nu demult au beneficiat de o protecţie internaţională imbatabilă (a se compara comportamentul lui Taubman şi comportamentul lui Gitenstein). Aceste acţiuni sunt sprijinite de FMI, o parte a Comisiei Europene şi persoane cu “afilieri in­teresante” gen Mark Mobius, însă acest lucru nu înseamnă că toate forţele active în politica globală din partea americană sunt de acord cu acest comportament al administraţiei Oba­ma. Amintim cititorilor că o bună par­te din actualele elite politice şi “informaţionale” a fost creată şi susţinută de personaje din sfera neoconservatoare a politicii americane care se află într-o opoziţie vehementă faţă de ac­tuala administraţie şi politica acesteia care vizează retragerea graduală din zone care în urma modificărilor conjuncturii internaţionale au intrat în sfera de interes şi influenţă a altor puteri globale. Pentru “băieţii deş­tepţi” şi actuala elită politică, înlăturarea de la putere a lui Traian Bă­sescu care colaborează eficient cu administraţia Obama şi sărbătoreşte venirea noului an chinezesc la am­basada Chinei a devenit o chestiune de supravieţuire şi menţinere a accesului la finanţare.”

    http://roncea.ro/2012/01/17/ziaristi-online-prima-analiza-profesionista-asupra-revoltei-anti-basescu-occupy-romania-revolutia-lichelelor/

    Cu alte cuvinte, Basescu si ai lui sunt oamenii lui Obama, iar cei din strada sunt oamenii neoconilor. Cat de tampit sau de disperat trebuie sa fii ca sa recurgi, in apararea stapanului Basescu, la asemenea enormitati?

    • Într-adevăr, de-a dreptul halucinante afirmaţiile lui Roncea. Deci să înţeleg că dacă se retrag americanii vin chinezii peste capul ruşilor, şi nu ruşii, eterna stafie cu care ne sperie cuplul Roncea-Baconsky. Mai ştii, poate că o să devenim un fel de Albanie cu Băsescu pe post de Enver Hoxha. Nici cu rusii, nici cu americanii. Cu chinezii! Sa-l vezi atunci pe Neamtu cum ne va propovadui virtutile confucianismului 🙂

  12. Halucinant! Vladimir Tismăneanu se plânge de „propaganda desantata, demonizarea constanta a intelectualilor care indraznesc sa-si mentina opiniile in pofida unor presiuni inimaginabile”!!!??? La cine se referă!!?? La puişorul lui IICMER-ist Mihail Neamţu, devenit din anticapitalist, procapitalist, de la o ediţie la alta a Bufniţei!? La Adrian Papahagi, devenit pe sponsorizarea Automobile Bavaria rasist internaţionalist, după ce se lansase ca rasist naţionalist!? La el însuşi, devenit din comunist anticomunist!? Am impresia că aceşti oameni lipsiţi de coloană vertebrală au pierdut complet contactul cu realitatea. Cine mai poate fi într-atât de idiot încât să le înghită gogoşile expirate!?

    http://www.contributors.ro/reactie-rapida/crin-antonescu-si-demisia-presedintelui-politic%C7%8E-si-apocalips/

    Articol magistral al lui Dorin Tudoran! Cred că va fi articolul anului!

    „Tonul unor texte semnate de o adevărată servitorime prezidențială în aceste zile poartă în el damful acuzelor pe care Ceaușescu și structurile sale de intimidare le-au folosit la sfârșitul lui decembrie 1989. Iată adevăratul joc cu focul practicat în aceste zile.

    Lupi ideologici îmbrăcați în blănițe de miei civici se dau drept pompieri îngrijorați, dar din buzunarele uniformei lor se aude, din ce în ce mai tare, zgomotul cutiilor cu chibrituri.

    Se spune că cei mici, dacă se joacă ziua cu chibrituri, noaptea fac pipi în pat. Halal pompieri!

    Dacă li se va întâmpla și rușinica asta, n-ar fi surprinzător să-i auzim strigând: “Săriți, a venit Reacțiunea și a făcut pipi în patul meu!”

    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/coana-volodia-fata-cu-reactiunea-72843.html

  13. bebe sexologul zice:

    Am postat acest comentariu pe blogul lui Claudiu Tarziu http://www.blogger.com/comment.g?blogID=1273844315540409316&postID=7034506491780091911&page=1&token=1326846709642. Sa vedem daca il accepta.

    Domnule Paul Slayer Grigoriu, cred ca incurcati lucrurile. Domnul Tarziu nu sustine monarhia. O spune chiar el http://c-tarziu.blogspot.com/2011/10/razlete.html
    Sau iar s-a razgandit? Poate stiti dumneavoastra mai bine.

    Bebe sexologul

  14. Mircea Platon zice:

    A inceput manipularea: daca nu pot combate, atunci racoleaza. Trebuie clarificate lucrurile:

    http://mirceaplaton.com/html/articole_ceata.html

  15. anaerobik zice:

    Faceti o greseala ocupindu-va de un pitifelnic clorotic ca Mihai Neamtu. L-am cunoscut si am discutat cam o ora. Mi-a servit pur si simplu concluzia ca e un vitel naravit in simultanul supt de tite…”tita” lui Baconschi, pe care il pomeneste la 3-4 fraze, a lui Tismaneanu, Stanomir, Patapievici…indivizi din gasca presedintelui, obligatoriu cu functie mai inalta. Imi inchipui ca, spre intregirea profilului, fata de subordonatii sai se comporta arogant si mizer…

  16. johny dreptaciul zice:

    Din pacate asa este. Actuala clasa politica se afla in disociere profunda cu cetatenii pe care ii reprezinta. Pentru clasa politica (toti cu aceleasi proveniente:securitate, activistii de partid comunisti)cetatenii reprezinta doar vaca de muls. si ne-au muls bine.
    Ma mira faptul ca si-au prezentat adevarata fata a minciunii si demagogiei.
    Aceasta evolutie a lucrurilor o asteptam de mult.
    Se intimpla acelasi lucru ca in orice organizare mafiota: lupta ptr. putere, cind mafiotii isi dau in cap unul altuia.
    Nu mai au puterea si rabdarea de a inventa modalitati de manevra.

    PDL cu resurse financiare, umane, organizatorice, pregateste din nou o miscare politica ce are ca scop pastrarea puterii.
    Imparte electoratul in diferite segmente si lanseaza asa-zise partide de drepta „revolutionare” si chiar de stinga. In aceasta miscare se inscrie si Noua republica (partid format din tineretul PDL cu fondurile banesti, organizarea si structura PDL.
    Este rusinoasa atitudinea intelectualului Mihai Neamtu, care a ajuns sa se prostitueze pentru o functie efemera. Trist este ca acesta are capacitatea de a atrage si alti tineri intelectuali in aceasta noua minciuna PDL-ista. (si el stie asta)
    Traian Basescu a incercat sa se foloseasca si de copii sai, punind-o pe fiica cea mare sa infiinteze MiscareaPopulara- initiativa moarta din fasa pentru faptul evident ca electoratul stie acest lucru. NU a avut curaj sa o foloseasca pe EBA. Intelege dimensiunea inselatoriei.
    UNPR- partid format din oportunisti si corupti care au nevoie de un paravan pentru a scapa- sa speram ca doar ptr. o perioada scurta de timp- de Justitie.
    UDMR- partid de sovini, retrograzi, care nu urmaresc decit anexarea Transilvaniei la Ungaria. Majoritatea liderilor UDMR locuiesc in Ungaria.
    Partidul Poporului –Dan Diaconescu prin care Basescu urmareste atragerea electoratului de stinga
    Toate aceste partide participante la alegerile urmatoare, cu „ajutor” din partea celor care vor numara voturile, vor realiza un procentaz de 7-13 % – in general nesemnificativ, dar care vor forma o ‘COALITIE DE GUVERNARE” si prin majoritatea artificiala creeata vor guvena Romania pentru inca 4 ani. Si astfel vor avea din nou „liber” la buzunarul Statului.
    NE VA FI TOT MAI GREU, DRAGI ROMANI

Lasă un comentariu