Criterii de judecată

„23 iunie – Episcopul vicar de Huşi, Corneliu Bârlădeanul, îi exclude din viaţa monahală pe preotul Daniel Corogeanu şi pe călugăriţele Nicoleta Arcăleanu, Adina Cepraga, Elena Oţel şi Simona Bârdănaş. Decizia episcopului încalcă regulamentele în vigoare ale vieţii monahale ortodoxe din România. Potrivit documentelor bisericeşti, un preot şi călugăr nu poate fi caterisit şi scos din viaţa monahală decât prin decizia unei instanțe bisericeşti care trebuie să-l asculte, să facă propria anchetă şi să judece cazul”. 

http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2005/06/050626_tanacu.shtml

Din câte țin minte, până la judecarea cazului de către Sfântul Sinod, și Mitropolitul Corneanu, Dumnezeu să-l ierte, a fost oprit de la slujbă, atunci când a apărut fotografia cu el împărtășindu-se din potirul greco-catolicilor. Ce-i drept, Corneanu nu a pretins că fotografia era trucată. În cazul lui Corneliu Bârlădeanu, judecata nu e grabnică și necruțătoare (bine, nici în cazul lui Nicolae Corneanu nu a fost, în cele din urmă, dar măcar l-au oprit de la slujbă până l-au judecat), ci totul se judecă domol, cu blândețe și cu multă băgare de seamă. Să mai spună careva că BOR este intolerantă față de homosexualitate.

Reclame

Despre Alexandru Racu

Născut în Bucureşti pe 4 Martie 1982. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, Master în Studii Sud-Est Europene la Univeristatea din Atena şi doctor în filozofie politică al Universităţii din Ottawa.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s