Semnal editorial

Un volum în care mă ocup în mod meticulos și argumentat, cu haz și cu multă bibliografie, de demolarea, de data aceasta creștinească, a idolilor forului. Sau, în alți termeni, o carte în care încerc să arăt de ce este în cel mai bun caz ultra-dubioasă, dacă nu în mod clar heterodoxă, justificarea teologică a neoliberalismului pe care o regăsim în discursul „elitelor” intelectuale pravoslavnic-neoliberale din România postcomunistă.

Sper să vă placă rodul muncii mele intelectuale din ultimii doi ani.

De săptămâna viitoare, cartea va fi disponibilă în librării (lanțurile de librării Cărturești, Librarium, Humanitas, precum și în librăriile Bookstory (Cluj), Eminescu și Hecate (București), Librăria Okian (Brașov) și pe site-ul elefant.ro.), dar o puteți deja comanda de pe site-ul editurii Tact, unde beneficiați și de o reducere de 20%.

O primă reacție venită de la amicul Valer Simion Cosma: „Mi-e greu să las din mînă cartea lui Alexandru Racu, recent achiziționată. O binevenită critică a elitei intelectuale locale care a falsificat grosolan doctrina creștină în vederea justificării și legitimării neoliberalismului și a terapiilor de șoc din România postcomunistă. Revin curînd cu o recenzie. Pînă atunci, pe această cale, transmit felicitări autorului pentru efortul făcut în vederea acestui necesar demers critic”.

Reclame

Despre Alexandru Racu

Născut în Bucureşti pe 4 Martie 1982. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, Master în Studii Sud-Est Europene la Univeristatea din Atena şi doctor în filozofie politică al Universităţii din Ottawa.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Semnal editorial

  1. Ghita Bizonu' zice:

    Felicitari

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s