Pariez pe tefeliști

Acum, voi ce credeți că păzește Licuriciul ăl mare? Cu Grecia gata oricând să explodeze, cu Turcia care joacă năucitor la mai multe capete și cu Orientul Mijlociu, acolo unde se află Israelul, în flăcări, poate el pierde un aliat atât de prețios? Iar aici nu e vorba doar de aliniere, ci și de stabilitate. Amintiți-vă cum a tranșat Hitler conflictul dintre Antonescu și legionari. Pe cine credeți că o să trimită la plimbare: pe popor (ăla activ din stradă, că ălălalt, pasiv, nu contează, întrucât nu e capabil să destabilizeze țara), sau pe Dragnea zis și Moțoc? Sau să reformulez. Pe cine e mai ușor să trimiți la plimbare: pe ăia frumoși și liberi (proști, întrucât manipulați de Soros, ar zice cârcotașii, bosumflații și exasperații de pe facebook) dar mulți, sau pe Dragnea care a arătat că e dispus să arunce țara în haos ca să-și scape pielea?

Iar Grindeanu, ăla trecut pe la Academia de Informații, crede cineva că a ajuns pe post fără blagoslovenie de la Licurici? Poate Dragnea o fi crezut că dacă dă o țuică de Teleorman la inaugurare o rezolvă și poate că ar fi și rezolvat-o dacă era liniște în țară. Dar eu nu prea cred. O fi acum pace și prietenie cu Putin, dar vremurile sunt schimbătoare, și nu lasă Licuriciul din mână sau în haos pe cel mai fidel aliat. Chiar așa, să-l dea moca?

Dar investitorii ăia austrieci și germani, cu miliarde băgate în economia românească, ce-or zice? Le convine așa o lichidare bruscă și violentă de capital? Am zis de la bun început: PSD-ul n-are nicio șansă în conflictul ăsta. Ca să aibă trebuia să poată să negocieze, în stradă, cu cel puțin jumătate din maidanezii ieșiți spontan din ură viscerală față de PSD, în condițiile în care numărul acestora s-a tot umflat. Și să vezi cum o să bubuie balonul dacă se apucă și garda să dea cu pulanul (ce să mai vorbesc de gloanțele democratice de care pomenea papagalul ăla de la RTV).

Ideea e simplă, chiar dacă nu neapărat democratică: cu voturile pensionarilor, țăranilor și pragmaticilor nu guvernezi o țară. Sau mă rog, o guvernezi, dar nu chiar cum vor mușchii tăi. Cel puțin nu o țară ca România. Cu capitala și sediul guvernului (plus mai toată economia) la București. Nu la Alexandria.

Reclame

Despre Alexandru Racu

Născut în Bucureşti pe 4 Martie 1982. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, Master în Studii Sud-Est Europene la Univeristatea din Atena şi doctor în filozofie politică al Universităţii din Ottawa.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pariez pe tefeliști

  1. Ghita Bizonu' zice:

    Nu stiu cat de proPutin este Dragnea.
    Sigfir insa ca nu il temteaza tuica de Teleorman (cam prosta)atunci cand e bauit ca m ca si raposatu Lebedeb, nici cu votca nu este prea .. silitior (prefer sprout si femeile tinere.. )

    Insa daca as fi in ceva fonctie as da telegram sau asa ceva la Au si in tin : domnilor clema voastra zice ca cade partenmeriatui. Vreti sa va retageti de la Deveselu? La ce data? Ca vrau sa fac o stana pe acolo!
    Cred ca a dopua zi Clema se va inarce in Papua…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s