Îmi șterg o lacrimă

Îmi șterg o lacrimă cu gândul la cât de nedrepți au fost grecii cu acești comisari, astă vară, atunci când îi acuzau de lipsă de solidaritate. Și pentru ce? Doar pentru că insistau să fie concediate niște femei de serviciu, ca astfel Grecia să-și poată achita obligațiile față de creditori? Doar pentru că solicitau, cum e și normal, să i se acorde prioritate curățeniei morale (onorează-ți datoriile) în raport cu cea propriu-zisă?

Cât de nedrepte au fost acuzațiile acelor greci leneși, dar învățați să joace zorba pe banii raselor nordice, o arată și această înduioșătoare dovadă de iubire sindicală, de solidaritate bugetară, de frățietate fără frontiere. Când șomajul face ravagii în întreaga Europă, cum să-i lași pe drumuri pe acești cetățeni ai lumii?

Cum să se reintegreze acești oameni minunați, care au trudit pentru idealurile cosmopolitismului, în mijlocul comunităților tribale de origine, consecvente în refuzul lor de a accepta lumea (mai bună) de mâine? Ce să facă pe acolo? Să dea cu mătura!? Ce suflet or fi avut acele brute rasiste atunci când, fără urmă de compasiune, toleranță și umanism, au rupt o bucată din trupul Europei?

Îmi șterg o lacrimă 😦

„Preseditele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, le-a transmis, vineri, cetatenilor britanici angajati in executivul comunitar ca face toate eforturile pentru a-i pastra pe acestia in cadrul institutiei, chiar daca Regatul Unit urmeaza sa paraseasca Uniunea Europena, in urma referendumului national in care alegatorii s-au exprimat pentru exit. Si sindicatul functionarilor de la Bruxelles a cerut pastrarea angajatilor britanici in Comisie.

Intr-un mail intern, intrat si in posesia HotNews.ro, Juncker le spune angajatilor britanici din Comisie ca stie ca acestia sunt „ingrijorati de viitorul lor, in urma votului” din regat.

Inteleg acest lucru pe deplin. Asa ca vreau sa transmit un mesaj clar pentru voi, colegi, si mai ales pentru colegii de nationalitate britanica. Conform Statutului functionarilor, sunteti <<functionari ai Uniunii>>. Voi lucrati pentru Europa. V-ati lasat „palariile” nationale la usa, cand v-ati alaturat acestei institutii, iar usa nu vi se inchide acum. In calitate de functionari europeni ati fost intotdeauna loiali Uniunii noastre, contribuind enorm la proiectul nostru european comun”  – spune Juncker in mesajul catre subalterni. (…) 

Stiu ca aveti asteptari legitime cu privire la drepturile si la obligatiile voastre, la familiile care poate ca v-au urmat la Bruxelles, la  copiii vostri care poate ca sunt inscrisi la scolile de aici. Permiteti-mi sa va asigur ca voi face tot ce imi sta in putere ca presedinte al Comisiei sa va ajut in acest proces dificil. Statutul nostru pentru functionari va fi citit si aplicat intr-un spirit european” – mai da asigurari Juncker. (…) 

Invitam Colegiul Comisarilor sa ia masuri urgente pentru a da asigurari pragmatice tuturor colegilor nostri care au cetatenie britanica, asigurandu-se ca, indiferent de masurile care se vor lua, acestia isi vor putea pastra locurile de munca si vor avea asigurat, de exemplu, dreptul la pensie. Vom monitoriza toate evolutiile pentru a fi siguri ca nu vor fi compromise interesele niciunui coleg de-ai nostri. Am fost, suntem si vom ramane impreuna!” – se arata intr-un mesaj al sindicatului Save the Europe.”

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21107677-brexit-juncker-marea-britanie-referendum-sindicat-save-the-europe-comisia-europeana-vrea-pastreze-dupa-brexit-functionarii-britanici-banii-tarilor.htm

Reclame

Despre Alexandru Racu

Născut în Bucureşti pe 4 Martie 1982. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, Master în Studii Sud-Est Europene la Univeristatea din Atena şi doctor în filozofie politică al Universităţii din Ottawa.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Îmi șterg o lacrimă

  1. titi zice:

    Esti teribil Racule, combati abitir.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s