Legea anti-defăimare și onoarea slugilor

În condițiile în care vizează nu doar protejarea diferitelor grupuri sociale de defăimare, ci și protejarea persoanelor fizice, eu propun ca legea Dragnea să se aplice și oricui va îndrăzni să-i spună lui Iohannis că nu e sluga americanilor ci sluga rușilor. La o adică, ce poate fi mai defăimător decât să atentezi, prin astfel de insinuări, la demnitatea unei slugi mândre de stăpânul ei? Căci demnitatea slugii se bazează pe calitatea stăpânului. În plus, Klaus fiind șeful statului român, la mijloc e onoarea noastră a tuturor. P-aia cine o mai reperează dacă e insultat Klaus?

Pe de altă parte, eu zic că dacă se pedepsește defăimarea, normal ar fi ca și cinstirea să se răsplătească. Ca atare, ar trebui acordate premii, sau cel puțin organizate tombole, pentru cetățenii care cu ocazia zilelor festive se vor întrece în a-l complimenta pe Klaus cu apelativul de slugă a americanilor. Dacă pe vremuri se striga cu ocazia unor astfel de evenimente „Ceaușescu România, stima noastră și mândria!”, acum ar trebui să se strige „Klaus și slugărnicia, stima noastră și mândria!” Nu știu dacă avem sau nu în România o lege care pedepsește defăimarea drapelului național și a imnului de stat. Știu că se tot discuta în parlament pe tema asta. Dacă există deja, sau dacă se va vota, probabil că ea ar trebui revizuită/completată în sensul adăugării unui paragraf care să incrimineze și autodefăimarea. Sau, și mai bine, ar trebui să se precizeze în mod explicit rasele de licurici în fața cărora avem dreptul, sau mai bine zis chiar datoria, să ne autoînjosim. Oricum ar fi, asumându-mi riscul de a fi amendat și întemnițat pentru defăimarea imnului de stat, propun ca acesta să fie și el supus revizuirii și noua versiune să sune cam așa:

Deșteaptă-te măi slugă, din slujba cea spurcată,
Pe care a-i prestat-o dușmanului rusnac.
Acum ori niciodată, să fim toți slugi în NATO,
Ca să crape de ciudă barbarii de muscali.

În altă ordine de idei, în ceea ce privește acest gen de legi și potențialele lor implicații abuzive, mi-am exprimat părerea nu cu mult timp în urmă, răspunzând intervenției publice a unui activist gay care pretindea că e nevoie să se bage mai vârtos pumnul în gura homofobului autohton (https://alexandruracu.wordpress.com/…/asa-numita-corectitu…/). Ulterior, personajul în cauză a lansat pe facebook un îndemn la vandalizarea bisericilor (http://www.cuvantul-ortodox.ro/…/discurs-instigator-la-ura…/). Dar asta este (toleranța). Lor de lege nu li-i frică, că dânșilor nu li se aplică.

 

Reclame

Despre Alexandru Racu

Născut în Bucureşti pe 4 Martie 1982. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, Master în Studii Sud-Est Europene la Univeristatea din Atena şi doctor în filozofie politică al Universităţii din Ottawa.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s