Conu Mândruță față cu Reacțiunea

Ok, e cât se poate de grav faptul că mai mulți cetățeni români nu au putut să-și exercite dreptul de vot. Îi înțeleg perfect pe oamenii furioși din țară și de peste hotare, eu însumi am locuit ani buni în străinătate. E de datoria statului să asigure exercitarea drepturilor fundamentale prevăzute în Constituție. Responsabilii trebuie trași la răspundere. Protestele sunt pe deplin justificate.

Pe de altă parte însă, chiar aș fi curios să fac un sondaj de opinie în rândurile celor care își exprimă public nemulțumirea față de ceea ce s-a întâmplat pentru a afla câți dintre aceștia, într-o formă sau alta, sunt nemulțumiți nu doar pentru faptul că nu au putut ei să voteze acum, ci și pentru faptul că pot să voteze alții: adică săracii, needucații, bătrânii, etc., sau, ca să-l citez pe un artist local care ne îndemna să ieșim la vot, în cadrul unei campanii protviste la care au luat parte o serie de „oameni ok”, „toți țăranii, toți știrbii și toate javrele care au votat cum au votat pentru că au primit o sticlă de ulei”. Îmi pun această întrebare întrucât l-am văzut și pe Mândruță agitându-se în fața sediului MAE.

La urma urmei, am avut o campanie electorală în care presa mainstream ne-a bombardat cu întrebări sugestive de gen: „credeți că votul cenzitar ar reprezenta o idee bună?”, „ar reprezenta oare o idee atât de rea ca doar cei educați să voteze?”, ș.a.m.d. Față cu reacțiunea, a reacționat în vreun fel revoluționarul Mândruță? Dacă transformăm votul asistaților sau al needucaților într-o „temă de reflecție” la vreme de campanie electorală, de ce n-am proceda la fel și cu votul expaților? Cu atât mai mult cu cât, dacă pe de o parte în 2009 Traian Băsescu a fost ales prin votul expaților, suspect de rapid și de eficient la vremea aceea, consecințele acelei alegeri le-au suportat nu expații ci, ca să-l citez din nou pe același apostol al democrației înfiorător de originale, „toți țăranii, toți știrbii, …”, ș.a.m.d.

Reclame

Despre Alexandru Racu

Născut în Bucureşti pe 4 Martie 1982. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, Master în Studii Sud-Est Europene la Univeristatea din Atena şi doctor în filozofie politică al Universităţii din Ottawa.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Conu Mândruță față cu Reacțiunea

  1. Donkeypapuas zice:

    De ce marele luptător cu Băsescu, mincinosul Ponta, în cei 2 (DOI!) ani de guvernare nu a fost în stare să introducă votul prin corespondenţă, atât de simplu de introdus. Trebuia doar… SĂ COPIE! Ăn acelaşi timp, a avut grijă să ne bage pe gât Cardul de sănătate prin care – ca să ştiţi şi dumneavoastră – guvernul coabitac al lui Ponta va scoate în afara sistemului de asigurărilor sociale MILIOANE de români! Exact pe linia pe care vroise şi Băsescu să o introducă în iarna lui 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s