Isterie şi oportunism

Monica Macovei în ianuarie 2014: 

Europarlamentarul Monica Macovei ii raspunde premierului Victor Ponta, care a declarat, luni, ca „are o gandire fascista, nazista”.

„Afirmatiile presedintelui PSD si premierului Victor Ponta, in care ma acuza ca as avea o gandire „fascista” si „nazista”, sunt o minciuna, dar, mai grav, sunt o insulta la adresa celor care au avut de suferit de pe urma regimurilor de teroare nazista si fascista din lume.

Faptul ca Ponta, autorul acestor afirmatii iresponsabile, este in fruntea Guvernului Romaniei aduce grave prejudicii Romaniei si romanilor”, scrie Monica Macovei pe blog.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca europarlamentarul german Elmar Brok este „demagog, iresponsabil si populist”, care are o gandire „nazista, fascista”, la fel ca eurodeputatul PDL Monica Macovei.

Drept replica, Macovei il compara pe Ponta cu Ion Iliescu, pentru care „orice adversar politic este nazist si fascist”.

„Sub dictatura nazista a lui Adolf Hitler, precum si sub regimurile fasciste din lume, si-au pierdut viata zeci de milioane de oameni si au fost comise grave crime impotriva umanitatii condamnabile de orice tara democratica care respecta drepturile omului. A numi pe cineva ‘nazist’ este o insulta grava, pedepsita in Germania”, continua Monica Macovei.

Fostul ministru al Justitiei il acuza pe premier ca, prin afirmatiile sale, creeaza din nou o imagine negativa a Romaniei si romanilor.

„Deja exista doua precedente in acest sens din partea partidului pe care Ponta il conduce, si ma refer la afirmatiile ministrului Dan Sova care a negat Holocastul in Romania si la sustinerea pentru pozitia de judecator la Curtea Constitutionala a domnului Bolcas, tot un negationist al Holocastului. Acum a spus-o chiar Ponta”, mai scrie Macovei.

Europarlamentarul PDL mai subliniaza ca „nu declaratiile unor europarlamentari sunt astazi un pericol pentru Romania, ci Ponta insusi este marele pericol. Prin afirmatiile sale iresponsabile pentru protejarea coruptilor, Ponta sperie si ingrijoreaza orice om rational si obisnuit cu statul de drept din tarile democratice”.

In finalul postarii sale, Monica Macovei cere demisia din fruntea Guvernului a premierului Victor Ponta”. http://www.ziare.com/monica-macovei/europarlamentar/macovei-ii-raspunde-lui-ponta-calca-in-picioare-memoria-victimelor-nazismului-1276245


Monica Macovei în mai 2014:

„Mie mi se pare un mare pericol ca domnul Schulz să ajungă preşedinte al Comisiei Europene, şi pentru România, şi pentru direcţia vest, adică Uniunea Europeană, pentru România. (…) Gândiţi-vă ce ne aşteaptă dacă socialiştii vor avea o majoritate cu care să conducă Europa: ne aşteaptă vremuri de teroare şi întoarcerea la comunism”.

http://www.revista22.ro/monica-macovei-ne-asteapta-vremuri-de-teroare-si-ntoarcerea-la-comunism-daca-socialistii-vor-avea-o-majoritate-cu-care-sa-conduca-europa-41839.html

Ce concluzii putem trage din alăturarea celor două texte: 1. Declaraţia Monicăi Macovei reprezintă o insultă la adresa tuturor celor care au suferit de pe urma terorii comuniste. 2. Declaraţia Monicăi Macovei aduce „grave prejudicii României şi românilor” şi trădează o atitudine iresponsabilă menită „să sperie şi să îngrijoreze orice om raţional şi obişnuit cu statul de drept din ţările democratice”. 3. Monica Macovei poate fi comparată cu Ion Iliescu, cu deosebirea că dacă pentru primul „orice adversar politic este nazist şi fascist”, pentru Monica Macovei orice adversar politic este comunist sau cel puţin vândut ruşilor şi complice în mod direct la crimele comunismului. 4. Atunci când semnează apeluri la solidaritate cu cei care sunt acuzaţi în mod abuziv de fascism (vezi recentul caz al intelectualilor ICR-işti), Monica Macovei, la fel ca şi alţi intelectuali gdsişti, semnează apeluri împotriva unor practici abuzive la care ei înşişi se dedau fără niciun fel de jenă. Ca atare, putem concluziona că apelul la solidarizare cu Horia Roman Patapievici este cel puţin la fel de nesimţit ca şi salariul de parlamentar european pe care Monica Macovei l-a încasat până acum şi va continua să-l încaseze şi în următorii cinci ani.

În rest, cred că e legitim să ne întrebăm cine bea mai multă vodcă înainte de a face declaraţii: Rogozin sau Monica Macovei? Şi să facem următoarele precizări:

1. Dacă socialiştii câştigă alegerile europene vom avea parte doar de o abureală social-democrată a la Hollande într-o Uniune Europeană dominată în continuare de Germania. Altminteri, ştim din istorie cât de mult îi îndrăgesc de fapt comuniştii germani pe social-democraţii germani.

2. Ţăranii din Pungeşti vor fi terorizaţi în continuare de către instituţiile de forţă ale statului transformate în braţ armat al Chevron. Evident, până acum teroarea neoliberală de la Pungeşti (mult mai soft decât cea din anii colectivizării) a avut loc sub o guvernare social-democrată care a impus cu forţa implementarea unui contract semnat de o guvernare băsistă. 

3. Dacă vor obţine majoritatea în PE, cel mai probabil, socialiştii vor căuta să impună popoarelor europene obligaţia de a respecta drepturi sexuale de ultimă generaţie care presupun de fapt încălcarea unor drepturi elementare precum libertatea de conştiinţă şi exprimare sau dreptul copiilor orfani de a fi adoptaţi de o familie normală. Reuşita acestor iniţiative depinde însă de un proces legislativ foarte complicat care poate fi blocat de Consiliul Uniunii Europene. Mărturisesc că nu îmi este clar dacă şi în ce măsură ar fi nevoie şi de o revizuire a tratatelor. În orice caz, în general vorbim de măsuri care au fost deseori suţinute, măcar şi la nivel declarativ, de către Macovei şi Băsescu. În plus, capacitatea social-democraţilor lui Martin Schulz de a „teroriza” astfel Uniunea Europeană depinde în primul rând de cât de multă suveranitate este transferată de la statele naţionale către instituţiile UE. Or, din punctul acesta de vedere, ştim bine că Băsescu şi ai lui au fost întotdeauna mari fani ai Statelor Unite ale Europei. Aşadar, presupunând prin absurd că în urma unor alegeri europene s-ar putea ajunge la o formă de „teroare comunistă”, acest lucru ar fi posibil doar datorită unui transfer de suveranitate de care se fac responsabili atât comuniştii cât şi anticomuniştii neoliberali. 

4. Dacă Macovei se teme că „teroarea comunistă” ar surveni ca urmare a unei noi invazii ruseşti, atunci ar trebui să-i amintim că: a) Rusia este orice numai un stat comunist nu; b) securitatea Romaniei ţine nu de Parlamentul European ci de NATO. 

5. În condiţiile în care în Europa se dezvoltă totuşi din ce în ce mai multe forme de extremism, folosirea abuzivă a termenilor care desemnează ideologii cu caracter criminal riscă să inducă nişte confuzii destul de periculoase. Ştiu şi eu, dacă tot spui sau sugerezi că Schulz e totuna cu Stalin, s-ar putea ca unii să tragă concluzia că, fiind totuna cu Schulz, Stalin n-a fost chiar aşa de rău.

6. În general, cred că restabilirea păcii în această zonă a Europei necesită întâi de toate o dezinflamare a spiritelor şi deci politicieni responsabili şi întregi la cap. Din nefericire, doamna Macovei se remarcă încă odată prin combinaţia penibilă de isterie şi oportunism care caracterizează intelectualitatea „pro-europeană şi anticomunistă”. 

Reclame

Despre Alexandru Racu

Născut în Bucureşti pe 4 Martie 1982. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, Master în Studii Sud-Est Europene la Univeristatea din Atena şi doctor în filozofie politică al Universităţii din Ottawa.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Isterie şi oportunism

  1. leon zice:

    dna Macovei este de asemeni o sustinatoare infocata a drepturilor LGTB-vezi vot

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s