Postăm şi ne gândim la Nicadori

Până la urmă, se pare că în ciuda faptului că Mihail Neamţu a făcut pe creştinul responsabil atunci când Giurgea a scos cuţitul la Naşul TV – pentru a le arăta maselor „soluţia” -, nu există totuşi diferenţe atât de mari între cei doi. A se vedea poza postată pe facebook şi preluată de Andrei Panţu în articolul său (înainte de a fi retrasă):

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/glumitele-lui-mihail-neamtu-102589.html

Ăsta era omul care acum cinci ani se specializase în scos dracii decemvirismului din România Profundă, consolidându-şi astfel relaţia cu elita de dreapta, altminteri conectată bine la bugetul de stat în vremurile de austeritate băsistă. Elita de dreapta care, aşa cum o arată printre altele şi recentele luări de poziţie ocazionate de criza ucraineană, îi etichetează (în cea mai pură manieră „stângistă”) drept legionari pe creştinii antineoliberali, dar nu se sfieşte să le sufle în pânze neofasciştilor situaţi „de partea bună a istoriei”.

Sunt oameni care, în funcţie de interese şi de „vântul schimbării”, se află pretutindeni. Niciodată însă nu se aşează, în mod dezinteresat, alături de adevăr, acceptând sacrificiile pe care le presupune această opţiune. Crucea lor, pe care se jertfesc întru răscumpărarea păcatelor poporului „leneş” şi „corupt”, e maşina la scară. Niciodată nu înoată împotriva curentului. Sunt totdeauna pe val, fie el şi tsunami.

Reclame

Despre Alexandru Racu

Născut în Bucureşti pe 4 Martie 1982. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, Master în Studii Sud-Est Europene la Univeristatea din Atena şi doctor în filozofie politică al Universităţii din Ottawa.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Postăm şi ne gândim la Nicadori

  1. M Platon zice:

    Mihail Neamtu, un talciocar al ideilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s