Eu chiar nu vreau să fac parte dintr-o naţie de sclavi

Zice Antonescu: „pai, daca sunt despagubiri, atunci primul-ministru ar trebui sa fie campionul acestui proiect, venind in Parlament, pledand pentru el si explicand cat ne costa daca nu-l facem si cum am ajuns in situatia asta”.

Carevasăzică, acum nu se mai pune problema să-l facem pentru „dezvoltare”, „locuri de muncă”, „aur la banca naţională” şi alte vrăjeli. De acum trebuie să-l facem ca să nu plătim despăgubiri. Se trece de la retorica pozitivă la cea negativă. De la manipulări cu chip îmbietor la manipulări cu chip de sperietoare. Sau pur şi simplu se trece de la manipulări la ultimatumuri. Pentru că fie ni se spun poveşti cu bau-baul, fie pur şi simplu ni se pune pistolul la tâmplă. În plus, după părerea mea, declaraţia lui Antonescu cam miroase a dat la întoarsă.

Iată ce zice şi Ponta:

„Eu sunt foarte preocupat de modul in care se va transmite in strainatate mesajul legat de acest proiect si vreau totusi sa prezint Romania ca o tara deschisa investitiilor straine. Nu vreau sa fim o tara care goneste pe toata lumea pentru simplul motiv ca nu exista in Romania resursele financiare pentru a ne dezvolta singuri (…) Vorbim insa si de consecintele negative, faptul ca, de exemplu, judetul Alba practic il stergem de pe harta economica a tarii si despre celelalte consecinte, motiv pentru care toti cei de la PSD vreau sa voteze, cand vor vota pentru sau contra, in cunostinta de cauza si nu pe criterii politice”

Carevasăzică, dacă nu facem frumos şi nu stăm în patru labe, ca şi în alte momente istorice, va veni asupra noastră mânia stăpânilor. Vechilul Ponta ne avertizează. Şi el, compromis cum e cu plagiatul lui, ştie mai bine, din experienţa de astă vară, ce înseamnă această mânie. Ca să traducem, Ponta ne îndeamnă să o băgăm iarăşi pe aia cu „capul ce se pleacă, sabia nu-l taie”. Dar noi ştim bine unde am ajuns cu filozofia asta.

Concluzia? Indignaţi-vă fraţilor şi ieşiţi în stradă pentru că afacerea asta e departe de a se fi încheiat! În plus, faceţi pasul următor şi treceţi de la apărarea Roşiei Montane la denunţarea sistemului global de înrobire a popoarelor! Refuzaţi sclavia colonială alegând în schimb demnitatea naţională!

Reclame

Despre Alexandru Racu

Născut în Bucureşti pe 4 Martie 1982. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, Master în Studii Sud-Est Europene la Univeristatea din Atena şi doctor în filozofie politică al Universităţii din Ottawa.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Eu chiar nu vreau să fac parte dintr-o naţie de sclavi

  • Mda, si probabil ca pe partea din spate a pancartei cu mesajul catre Ponta era portretul Capitanului Bligh.

   • Donkeypapuas zice:

    Oricum Neamţu nu se simţea atacat pentru că, neh!, el e acum nou republicist.
    Dar la marş a fost şi Paleologu junior. I-am luat şi un interviu în timpul căruia a fost chiar huiduit. Ceea ce nu l-a împiedicat să continue marşul cel puţin până prin zona Dimitrie Cantemir.

 1. Ti se intoarce stomacul pe dos:

  http://www.b1.ro/stiri/politica/victor-ponta-huiduit-in-plenul-parlamentului-ponta-tradatorul-salva-i-tricolorul-video-65551.html

  Ideea e ca, daca in urma protestelor din ianuarie 2012 stapanirea neoliberala a cautat sa reimpacheteze privatizarea sistemului de sanatate, acum, prin ralierea neoliberalilor (inclusiv a celor mai radicali) la protestele impotriv exploatarii miniere de la Rosia Montana se incearca reimpachetarea neoliberalismului ca sistem. Same shit, cu tot cu gaz de shit, insa cu eticheta eco atasata pe ambalaj. Un fel de frunza a lui Udrea finantata de Soros. Toata aceasta manevra penibila de deturnare a protestelor nu are in vedere decat perpetuarea sistemului si reciclarea politrucilor, chiar si cu pretul ratarii (cel mai probabil doar cu pretul amanarii) oportunitatii de business de la Rosia Montana. E destinul trist al Romaniei sa fie intotdeauna „salvata” de aia care au nenorocit-o.

 2. ad.rian zice:

  Sunt(em) in piata, Alexandru, dar insuficienti – cu sincope duminicale – pentru a depasi nivelul indignarii cu semnificatii si consecinte politice. „Sistemul ticalosit” continua sa stea pravalit fericit in santul noroios al coruptiei. Experimentul comunist a lasat un desert, din care unii au emigrat iar ceilalti ne invartim in cercul suspiciunii si indiferentei. In vremuri tulburi apar nesimtitii de profesie (Remus, Catalin…), spre linistea celor care nezbinandu-ne, domnesc, vazandu-si de interesele financiare transpartinice. Se vede ca mai avem pana la fundul paharului. Si nu exista lideri. Caci ideile trebuiesc sa se intrupeze in oameni cu har, ajutati de cele nevazute, de sus. Si asa revin la ortodoxie, ca acceptare a suferintei. Zatul politic ce e in fruntea Tarii continua sa ne vanda, ca tot se striga, in ianuarie ’90, „Nu ne vindem Tara!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s