În fugă

Interesant comentariul unuia de pe criticatac (exact ceea ce spuneam in articolul precedent):

„Subscriu in totalitate . Eu care in 1990 am participat la Fenomenul Piata Universitatii crezand in mirajul capitalist ,dupa 23 de ani de Capitalism Salbatic de tip colonial am strigat JOS CAPITALISMUL ! 10 % s-au imbogatit furand si devalizand economia nationala in timp ce 90 % din populatie se zbate in saracie ! Nu pentru acest tip de societate si pentru acest tip de sistem de-a dreptul sclavagist in care salariul minim este de doar 800 de roni s-a murit in 1989 !” http://www.criticatac.ro/23416/manifestul-mana-de-lucru-roia-montan-mai-mult-decit-roia-montan/#comment-64483

Iata si ce crede elita basista despre protestatari:

„Dacă înlocuim cuvîntul „stileaga” cu „hipster” şi „comunism” cu „capitalism” avem același mesaj: regimul trebuie salvat de aceşti dezaxaţi şi lipsiţi de discernămînt (P.D.Aligică), ei deranjează oamenii muncii care construiesc viitorul luminos (Daniel Oanţă), poliţia trebuie să instituie ordinea (reporter Realitatea TV), este o modă periculoasă (Dan Tapalagă), sînt vînduţi duşmanului de tot felul (o învinuire adusă de foarte mulţi), sînt labili psihic şi iraţionali (Sorin Ioniţă), sînt paraziţii societăţii, stau pe banii părinţilor, nu sînt informaţi, nu ştiu ce vor, nu au un scop şi sens în viaţă etc. etc. (a se vedea aici mai mult). Tipul de retorică, tehnica şi clişeele folosite sînt identice. Se pare că stăpînii s-au schimbat, ostașii puterii însă au rămăs la fel de vigilenţi”. http://www.criticatac.ro/23425/white-negro-proletariatul-lene-sau-citeva-ginduri-despre-hipsterii-protestatari-care-vor-salveze-romania/ – Altfel spus, stim de la nea Nelu cum merg lucrurile.

Urmariti cu atentie si dezbaterile ocazionate de manifesul „mana de lucru”. Am postat deja niste comentarii. Revin cu un text mai lung. Sper ca astazi il termin.

IMG_2974

IMG_2968

IMG_2965

Reclame

Despre Alexandru Racu

Născut în Bucureşti pe 4 Martie 1982. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, Master în Studii Sud-Est Europene la Univeristatea din Atena şi doctor în filozofie politică al Universităţii din Ottawa.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s