Mircea Platon – Unsul lui Dumnezeu şi unşii cu toate alifiile

Traian Băsescu s-a repezit, cu paşi nesiguri, prin păpuşoii istoriei şi intelectualii săi au găsit noi valenţe teoretice şi practice în modul în care s-a descheiat la prohab. Intelectualii Preşedintelui sunt ca Telejurnalul de pe vremuri: au misia de a tranforma imaginea unui Cârmaci gesticulând la margine de tarla în statuia unui lider luminat deschizător de noi drumuri şi conducându-ne spre măreţe înfăptuiri. [1]

Bunăoară, dornic să lămurească asperităţile stilistice care blochează adecvata receptare a ultimelor directive prezidenţiale referitoare la scrierea istoriei anilor 1940-1947 în România, dl Vladimir Tismăneanu ne îndeamnă să luăm act de ‘poziţia nuanţată’ a dlui Adrian Cioflâncă, fost membru al Comisiei Wiesel, expert al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, membru al Comisiei Prezidenţiale Consultative pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România şi director de departament în cadrul IICCMER. În urma unei mature chibzuinţe pe marginea iluminărilor prezidenţiale, Dl Cioflâncă ne informează că: ‘Prin urmare, regele Mihai I poate fi acuzat mai mult pentru ceea ce nu a făcut, decât pentru ceea ce a făcut.’ [2]

Sublinierea îi aparţine dlui Cioflâncă, dar fraza se cuvine să fie naţionalizată. Şi asta pentru că, dacă M. S. Regele Mihai e ultimul cârmuitor al României căruia i s-ar putea reproşa ceea ce nu a făcut – noblesse oblige – Traian Băsescu reprezintă doar o verigă din lungul şir de ‘tătuci’ comunişti ai României care nu pot fi traşi la răspundere nici măcar pentru ce au făcut. Mai mult încă, Traian Băsescu şi mulţi dintre activiştii săi sunt genul de oameni care justifică ce au făcut rău prin ce ar fi vrut ei chipurile să facă bine. Sunt oamenii care, ieri ca şi azi, au ‘luptat’ din interiorul  sistemului, oamenii care s-au împotrivit din interior, care au făcut ‘compromisuri minore’ pentru a ‘salva esenţialul’.

Solidaritatea ‘elitei’ cu Traian Băsescu e alianţa celor care au ‘rezistat’ prin cultură cu unul care a ‘rezistat’ prin incultură. Când, în septembrie 2010, la Ateneu, Herta Muller a avut curajul să-i atragă atenţia lui Gabriel Liiceanu asupra a ceea ce ‘elita’ nu a făcut în timpul regimului comunist, mesajul ei a fost primit cu un cor de reproşuri şi chiar de insulte în presa de ‘elită’. [3] Vedeţi dumneavoastră, nomenclatura/’elita’ făcea/face rău ca să poată cândva să facă bine. Vladimir Tismăneanu, de exemplu, făcea răul de a scrie articole bolşevice şi ceauşiste ca să poată să facă binele de a scrie despre Adorno. Bolşevicii au făcut răul de a ocupa şi pustii România ştiind bine că doar în acest fel fiii şi fiicele lor vor fi într-o bună-zi în poziţia de a le face românilor binele ‘procesului comunismului’. Staliniştii au distrus Europa din România pentru ca odraslele lor să poată ‘băga’ România în ‘Europa’. Ceauşescu a dat un pistol de ajutor colectivizării doar ca să poată mai apoi să ne facă binele protocronist al filmelor cu Gerula. Normal că abdicarea regelui e un act reprobabil: comuniştii nu abdică/demisionează/renuţă niciodată. Ei nu ştiu să ne facă binele plecând, ci doar stând. Şi în Decembrie 1989 au fost ‘cu noi’. Tot ei. Tot cu noi.

In dorinţa lor de a fi şi cu cârnaţii de Pleşcoi în pod, şi cu buzele unse, cioflingarii prezidenţiali acuză de maximalism sau de iacobinism/fascism/comunism/extremism/mogulism/nesimţire/ingratitudine/inamiciţie pe oricine le reproşează lipsa de verticalitate trecută sau curentă. Altmineri însă, când vine vorba nu doar de ceea ce au făcut, ci şi de ceea ce au omis să facă cei neafiliaţi sectei lor, sunt necruţători. Odată criteriile relativizate astfel, viaţa publică degenerează într-o gâlceavă generalizată care, sub aparenţa democraţiei, pregăteşte terenul regimurilor dictatoriale, fasciste sau comuniste.

De fapt însă, lucrurile ar putea fi lămurite foarte simplu, cu ajutorul ‘fişei postului’. Doar Dumnezeu ştie cât de bun sau de rău e un om. Dar nu doar Dumnezeu ştie dacă un învăţător e bun sau rău, dacă un mecanic auto e bun sau rău, dacă un medic e bun sau rău, dacă un rege e bun sau rău. O vocaţie se împlineste cu ajutorul lui Dumnezeu, dar exercitarea ei se judecă după un set de criterii specifice. M. S. Regele Mihai şi-a făcut datoria de rege, dar ‘elita’ nu. Regele Mihai a rămas, împreună cu România profundă pe care o reprezintă, în opoziţie faţă de toate formele de siluire a naţiunii române. Dacă Regele a preferat să trăiască sub rangul său pentru a putea să rămână cu fruntea sus, ‘elita’ s-a înghesuit sub vremi pentru a putea trăi peste rangul ei.

Oare nu ar fi fost mai bine ca ‘elita’ să nu încaseze ani de zile salarii/onorarii grase de la Sorin Ovidiu Vântu, Dan Voiculescu sau Dinu Patriciu? Oare nu ar fi fost astfel ‘intelectualii lui Băsescu’ mai credibili ca şi critici ai mogulilor şi astfel mai folositori construcţiei unei democraţii reprezentative în România?  Oare nu ar fi fost bine ca anumiţi membri ai ‘elitei’ să nu fie plătiţi ani de zile de George Soros? Oare asta nu îi făcea mai credibili ca patrioţi de dreapta, aşa cum se pretind? Oare nu ar fi mai bine ca Fundaţia Creştin Democrată condusă de Teodor Baconsky, ministrul de externe al România, să nu funcţioneze cu ‘sprijinul’ unor fundaţii germane a căror misiune a aceea de a promova interesele naţionale germane? Oare nu ar fi mai bine ca elita libertariană/neoliberală să susţină ‘statul minimal’ fără a mai căptuşi sinecurile şi a căpuşa bugetul de stat?           

M.S. Regele Mihai a abdicat, dar nu ne-a părăsit niciodată. A rămas vertical chiar şi în exil. ‘Elita’ (nomenclatura) nu ne-a părăsit, dar abdică moral continuu, din 1945 încoace. Nu trăieşte conform codului ei de onoare. Nu îşi face datoria. Îndeplineşte doar, în teritoriu, sarcinile pe care i le trasează sponsorii. Din acest punct de vedere, unsul lui Dumnezeu nu poate fi judecat de unşii cu toate alifiile. Monarhul care poate intra în altar pe uşile împărăteşti nu poate fi tras la răspundere, pentru ce nu a făcut, de cei obişnuiţi cu uşa din dos a istoriei.

Note:

[1] Dar gustul pentru arta primitivă e îndeobşte unul de elită: ‘poporul’ nu gustă idolii voodoo într-atât încât să şi-i proţăpească în mijlocul sufrageriei. Şi nici în fruntea ţării. Incapabili să devină sfetnicii regelui sau părinţii naţiunii, intelectualii noştri de ‘elită’ se mulţumesc cu rolul de şamani care invocă, explică, adaptează şi amplifică bolboroselile idolului în şedinţe de spiritism mediatic. 

[2] http://adriancioflanca.blogspot.com/2011/06/nuante-pentru-cine-mai-vrea-sa-le-vada.html. Dl Cioflâncă a confundat-o iniţial, în text, pe Regina Mamă Elena cu Regina Maria. Sesizat de un cititor atent, a retuşat ulterior. Nuanţe, nuanţe…. 

[3] http://www.dailymotion.com/video/xf23ey_herta-muller-ridiculizand-disidenta_fun. Vezi atacurile la adresa Hertei Muller publicate în, printre altele, Dilema Veche şi Dilemateca.  

Reclame

Despre Alexandru Racu

Născut în Bucureşti pe 4 Martie 1982. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, Master în Studii Sud-Est Europene la Univeristatea din Atena şi doctor în filozofie politică al Universităţii din Ottawa.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

30 de răspunsuri la Mircea Platon – Unsul lui Dumnezeu şi unşii cu toate alifiile

 1. pepe zice:

  Va felicit domnule Platon pentru felul in care i-ati pus din nou la punct pe acesti bufoni de serviciu care-l scobesc intre masele pe stapanul lor (ca veni vorba de slugi) de fiecare data cand ii pute gura peste masura (a prostie). Acesti pehlivani diversionisti nu mai stiu cum sa caute paie in ochii unui rege de nouazeci de ani, doar ca sa distraga atentia de la barna din ochiul sefului lor, care a socat intreaga opinie publica romaneasca si internationala. L-au scos si pe Aligica ca sa ne spuna ca suntem prosti pentru ca ne preocupa rescrierea istoriei nationale de catre securisti, in loc sa ne preocupam de planul cincinal si cantitatea recoltata la hectar.

  Cat despre Cioflanca, asta invarte capetele incoronate romanesti si cele bulgaresti mai ceva ca la alba neagra. Intrati pe blogul lui sa vedeti cum l-a tras de urechi un oarecare Antonio Rosmini. Adica ce tare a fost Simeon de Saxa-Coburg ca nu a semnat abdicarea la cei noua anisori ai lui. Copil precoce crescut cu hormoni. Nu ca Mihai al nostru. Eu tin minte ca prima semnatura am executat-o la 14 ani pe buletin, dar ce-i drept, n-am fost rege. Cat despre Boris al III-lea, care spre deosebire de Mihai avea puteri depline in Bulgaria, desi a trimis peste zece mii de evrei din teritoriile grecesti ocupate (ca sa nu mai zic ce frumos s-a purtat cu grecii, dar ma rog, astia conteaza mai putin ca nu sunt evrei) de bulgari catre camerele de gazare, tot a iesit mai bine ca Mihai la rubrica Holocaust. Nu te pui cu scoala Tismaneanu cand e vorba de rescris istoria. Bine ca n-a confundat-o pe regina Elena cu Elena Ceausescu. Oricum, sigura regina care conteaza pentru ei e Elena Udrea. N-au nimic de zis cand marinarul il injura birjareste pe rege. Dar sa vezi ce-o mai complimenta Baconsky pe Elena Udrea la reuniunea FCD.

  • shock the monkey zice:

   Am trecut pe la Cioflanca si am vazut ca Rosmini l-a urecheat cu autoritatea unui Joseph de Maistre. Cioflanca e un produs marca Tismaneanu. Un istoric de scoala noua, un slujbas al statului basist si un subordonat al „istoricului” Mihail Neamtu 🙂

 2. microscopicus zice:

  Pai iata care este concluzia tezei lui Tismaneanu despre Adorno:

  “Capitalismul nu poate fi nimicit prin vagi reverii, prin revolte dogmatice, prin tranziții bruște și prin studii metafizice. Singura modalitate de a depăși acest Statu-quo este revoluția socialistă, în care clasa muncitoare, condusă de partidul politic revoluționar, va avea rolul principal.”

  Mai e de mirare radicalismul lui Tismaneanu tatal in raport cu rasturnarea puterii monarhice instituite si moderatia lui Tismaneanu fiul in raport cu terfelirea abjecta a fostului monarh? La urma urmei, atat Mihai cat si Adorno sunt prea soft pentru Tismaneanu. Modelele pe care le apreciaza el sunt alea care-si demonstreaza „barbateste” eficienta in raport cu capitalismul, mai putin ala la scara inumana. Adica cei pe care i-a slujit de-a lungul carierei: Ceausescu si Basescu (primul apreciat in buna masura de cel din urma). Ma rog, fiecare cu regele lui.

 3. shock the monkey zice:

  Volodea nu are rege. El are, ca orice gangster, un boss.

  • old believer zice:

   Iata cum vorbea Corneliu Coposu despre Regele Mihai:

   Iar Neamtu, care e sluga la Basescu si tace ca sluga atunci cand Regele este insultat la modul cel mai mizerabil, se revendica in schimb de la Coposu si de la Maniu. A se citi ultimul interviu din Lumina. Rusine acestor intelectuali domnule Platon! Inclusiv celor care au intrat in silenzio stampa: Patapievici, Liiceanu, Neamtu, Mihaies, TRU, etc. Cred ca a sosit vremea sa scriem un nou apel catre lichele!

   • vechi liberal zice:

    Tismaneanu spunea, in anii ’90, ca taranistii, inclusiv Coposu, sunt niste „bolsevici antibolsevici”, ca sunt prea radical anticomunisti adica. Poate ca ziarul Lumina ar trebui sa-l intrebe pe Neamtu ce parere are de aceasta judecata a bossului sau.

  • shock the monkey zice:

   Stanomir in schimb, omul Presedintelui, face un rezumat indigest si neutru pe care ni-l serveste drept articol de opinie. Unde e opinia? Bate saua ca sa priceapa magarul:

   http://www.contributors.ro/dezbatere/23-august-1944-30-decembrie-1947-constitutionalism-monarhie-si-totalitarism/

   • old believer zice:

    Si mie mi s-a parut completamente penibila interventia si si mai penibila a lui Neamtu care a publicat la el pe blog actul de abdicare si atat. Dar stai sa vezi ce publica acum Neamtu. Se pregateste integrarea in al patrulea Reich si inrobirea teutona:

    http://www.contributors.ro/administratie/dreapta-germana-face-pd-l-un-cadou-indoielnic/

    Carevasazica la ei stat social (ca isi permit), la noi stat minimal, desfiintarea protectionimsului si o singura moneda comuna. Altfel spus, ce se jupoaie de la untermenschii mioritici prin mjlocirea inaltelor autoritati si agenturi ale Reichului si cu colaborarea stransa a fostilor legionari (Neamtu, Baconsky, etc.), pe baza unui model de piata libera la scara supraumana (curat nietzschean coane Fanica!), se imparte frateste intre ubermenschii arieni. Bag seama ca astia ne considera tampiti de-a dreptul daca punem botul la astfel de duble masuri menite sa creeze sptiu vital de deversare a exporturilor germane. Desigur, un cadou dezinteresat. O infratire intre rasele superioare si cele inferioare spre binele intregii umanitati.

 4. vechi liberal zice:

  Stirea asta e bomba zilei. Suntem, oficial, colonie a Reichului. Sa vedem daca va protesta cineva. Romania nu e Grecia, nu-i asa?

 5. G. F. zice:

  E interesant ca acuzatiile aduse lui Mihai vin la o luna de la intarirea caracterului romanesc al Casei Regale a Romaniei prin renuntarea oficiala, la 10 mai 2011, la titlul princiar de Hohenzollern.

 6. G. F. zice:

  Traian Băsescu l-a botezat pe „moştenitorul” Carol Ferdinand. Paul de România: „Gest istoric”

  Printre participanţii la botez s-au numărat fostul şef SIE, Ioan Talpeş, ministrul Economiei, Adriean Videanu, Monica Tatoiu, designerul Cătălin Botezatu şi şeful ANI, Cătălin Macovei.

  În urmă cu o lună de zile, când cotidianul “Libertatea” anunța că Traian Băsescu va fi nașul de botez al lui Carol Ferdinand, editorialistul EVZ Mircea Marian lansa pe blogul kiseleff.ro și la emisiunea “Evenimentele zilei” de pe B1 TV o ipoteză interesantă.
  “Acum înțeleg mai bine de ce regia protocolului de stat îi face mizerii Regelui Mihai și vrea să-l pună să plătească întreținerea la Palatul Elisabeta: la 22 mai, Traian Băsescu îl va boteza pe copilul lui Paul de România și al soției sale, Lia. Cei doi părinți susțin pe site-ul propriu că fiul lor este primul prinț moștenitor al României.
  Nu vreau să intru în complicatele chestiuni de succesiune, dar Băsescu este penibil asociindu-se cu acești doi caraghioși. În realitate, el se răzbună în acest mod meschin pe faptul că Regele Mihai nu l-a susținut în campania electorală. Radu Duda – altă figură penibilă în istoria aceasta cu regi, altețe și prințese – este prieten cu Dinu Patriciu și, probabil, l-a influențat și pe socrul său.
  Dar asta nu justifică micile mizerii pe care RAAPPS, instituție aflată de facto sub controlul Elenei Udrea, prin intermediul prietenei ei, Daniela Andreescu (șefa secretariatului general al guvernului), le face familiei regale”, scria Mircea Marian.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-l-a-botezat-pe-carol-ferdinand-printul-paul-gest-istoric-895661.html

  • vechi liberal zice:

   Poate ca Regele, separandu-se de Hohenzollerni, a vrut sa indice si o ruptura de Germania. Si nemtii i-o platesc acum prin slugile lor din Romania.

   • rebu zice:

    Nemtii il urasc oricum pe Rege. La rigoare, daca ar fi reusit sa-l schimbe la timp cu Sima, e foarte posibil sa nu mai fi existat un RDG.

 7. redtory zice:

  Va felicit domnule Platon pentru maniera inspirata pin care deconstruiti discursul cameleonic al intelectualilor lui Base. Acesti intelectuali au inceput sa indice nuante cand adevarata problema este ca presedintele si stapanul lor care tot semneaza rapoarte anticomuniste si antiantisemite, nu poseda nici macar niste notiuni elementare de cromatica. Altfel spus, in loc sa-l urecheze pe derbedeu pentru mojicia inculta, acesti neoproletcultisti s-au apucat sa zica: „vedeti tovarasi ce nuante a sesizat tovarasul prim secretar!?” „Ce geniu carpatin!?” Nuantele domnilor basescologi se discuta in cadrul academic adecvat si din proprie initiativa! Nu va apucati sa depistati nuante atunci cand v-a trezit la trei dimineata din somn matrozul beat care a dat cu capul in cutia postala si, de catranit ce era, s-a pucat sa raga injuraturi la adresa casei regale asa incat sa-l auda tot cartierul. Decenta ne cere in acest caz sa-l palmuim pe derbedeu. Sau sa-l trimitem la culcare. Putem discuta nuantele peste sase luni la Academia Romana, nu dupa ce hahaie magarul pe la OTV si alte posturi. Cine ar putea sa creada ca un rudimentar incult precum Basescu e capabil sa depisteze nuante. Altminteri, referindu-se la recenta conferinta a Basescului de la London School of Economics, doamna Carmen Musat isi punea urmatoarea intrebare:

  „Şi cum să nu mă invadeze amintirile, cînd prima întrebare care îmi vine în minte, citind despre „excelentul discurs“ în care preşedintele Traian Băsescu îi invocă doct pe Ghiţă Ionescu, Friedrich Hayek, Ernest Gellner şi Michael Oakeshott, este cum am ajuns, după douăzeci şi unu de ani de la prăbuşirea comunismului, să promovăm impostura academică la cel mai înalt nivel, pe modelul de tristă celebritate al unui academician doctor inginer, specialist în chimie, care nu ştia nici măcar să citească corect formula dioxidului de carbon, dar care, soţie de şef de stat fiind, susţinea conferinţe pe teme ştiinţifice despre care habar nu avea?!” http://www.observatorcultural.ro/Şansa-de-a-lustrui-statui*articleID_25474-articles_details.html

 8. t-bone zice:

  Apropos de unsii cu… tot felul de chestii lipicioase, va mai amintiti cand Adolf Codrescu se facea ca ploua cu FCD? Ca o fi el prieten cu Baco, dar stai sa vezi etc. Ia uitati cine e aici, primul pe lista, la „Profiluri crestin-democrate” pe websitul Fundatiei ordu-liberalilor: Razvan Bucuroiu!

  http://fc-d.ro/category/profile/

  Surprize, surprize!

  • pepe zice:

   Interesant! Mai ales in conditiile in care Adolf se plangea de curand ca nici macar nu e pe lista de protocol a FCD-ului, ergo nu primeste felicitari de Paste, Craciun si mai ales de ziua recunostintei ( http://www.blogger.com/comment.g?blogID=6146195831520840078&postID=4535993235280255326 ). Asta cu atat mai mult cu cat el ii tot trimite felicitari „inaltatoare” lui Baconsky: http://razvan-codrescu.blogspot.com/2010/05/un-nou-pariu-pe-democratia-crestina-ii.html. Carevasazica in loc de Hristos s-a inaltat, Baconsky s-a lansat. Marvelous! Dar incet, incet poate s-or schimba lucrurile si capata si Adolf un nou profil. O prima etapa pentru reabilitarea lui Adolf este o a doua editie a cartii lui Lavric (cu o prefata de Vladimir Tismaneanu in care o sa ne spuna cum a fost adapostit un unchi de-al lui de legionari in WWII, si cu o postfata de Traian Basescu – De la harisma Capitanului la harisma Maresalului) plus o a treia editie a Bufnitei. Care va fi legionara sau nu va fi deloc.

   PS: Nu stiu cum se face ca tot de la un angajat de la Lumea Credintei am aflat si ceea ce n-a reusit sa afle nici Ianolide si nici nimeni altcineva de la Gafencu. Ca nu regreta ca a imbracat camasa verde ( http://razvan-codrescu.blogspot.com/2010/09/l-am-cunoscut-pe-valeriu-gafencu.html). Cu fraza asta li s-a dat la cap recent domnilor Platon, Fedorovici si Racu. Sursa este tot un unchi anonim. Ma rog, Dumnezeu stie.

   • vechi liberal zice:

    Cred ca unchiul anonim e unchiul legionar care l-a adapostit pe unchiul tasmanian in WWII.

  • montezuma zice:

   Domnule Platon,

   As avea o intrebare pentru dumneavoastra. Credeti ca exista vreo legatura intre faptul ca Bucuroiu voia sa va taie microfonul la conferinta FOR sau CALOR sau cum ii mai zice, pe vremea cand maturati pe jos cu Baconsky in uralele intregii suflari pravoslvanice, si actualul sau profil?

 9. rebu zice:

  Ordoliberalism? Asta vine cumva de la frantuzescul ordure?

 10. pepe zice:

  Ma bucura faptul ca si fratii razboinici si-au dat seama ca acesti liberaloizi ordinari propaga o ideologie criminala, a carei tinta este transformarea intregii romanii intr-un mare lagar de exterminare. De fapt, deviza acestor neohitleristi este arbeit macht frei.

  http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/06/30/ideologii-din-umbra-ai-pdl-lanseaza-la-apa-ideea-perfida-a-desfiintarii-sistemelor-publice-de-pensii-si-de-sanatate-plus-despre-trezirea-tardiva-dar-salutara-a-unor-intelectuali-si-ipocrizia-domnul/

  Iata si aici: http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/udrealiberalismul-cum-vor-intelectualii-din-pdl-sa-desfiinteze-salariul-minim-pensiile-publice-si-sistemul-de-sanatate-de-stat-65043.html

  Ma intreb, oare care or fi idiotii care mai inghit indeologia lor de trei parale si reductionismul lor antietatist? Uite ce zice si un economist serios ca Daianu. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-9191085-daniel-daianu-cand-finanta-perverteste-piata-corodeaza-democratia.htm. Ce fel de crestini democrati, ce fel de adepti ai economiei sociale pot fi acesti libertarieni neonazisti?

 11. Kraus zice:

  @Pepe, daca ,,fratii razboinici care o dau anonima” critica chipurile liberaloizii cum se face ca unul din administratorii ,,razbointrucuvant” e consilier la PNL (adica Partidul National Liberal?) Noaptea o dam anonima iar ziua lucram pentru PNL?

 12. pepe zice:

  Nu stiu cu ce anume se ocupa fratele razboinic. Eu cand am zis „liberaloizi” nu m-am referit la Partidul National Liberal ci la (anti)democrat liberalii care ne servesc drept economie sociala de piata o dementa antisociala. De ce liberaloizii cu pricina nu zic nimic despre felul in care clasa de mijloc este parazitata de capitalul financiar care este „too big to fail” si a devenit „too big to control” tocmai datorita politicilor neoliberale? Ei au ce au cu asistatii, desi multi dintre sunt fosti membri ai middle class-ului proletarizati de capitalul care privatizeaza profiturile si socializeaza pierderile? De fapt, cred ca asta este singura dimensiune sociala a ordoliberalismului mihailnemtean: socializarea pierderilor. Si in fine, daca au ce au cu statul, de ce il paraziteaza precum capusile toti ordoliberalii? Adica sa taiem de la bolnavii de la cancer, dar sa pompam bani in anticomunismul de fatada al oamenilor presedintelui. In realitate, acesti liberaloizi iau de la stat (adica de la middle class) ca sa aiba ce sa dea la banci, in special la alea germane.

 13. pepe zice:

  Iata ce zice razboi intru cuvant:

  „E cinism curat sa se vorbeasca in tara noastra despre dependenta de stat si asistatul social si e incredibil cati dintre noi pot sa asculte aceste povesti si sa le mai si creada”.

  La obiect! In realitate treaba e pe dos statul e dependent de oamenii care muncesc si bancile sunt dependente de stat. Clasa de mijloc este jefuita de oligarhia democrat liberala (inclusiv cea intelectuala care e angajata toata la stat) mana in mana cu capitalul financiar international. Altfel spus, cadoul germanilor are un singur talc: se ia de la romani si se da la germani. Nu uitati ca Germania nu este tara socialismului ci tara national socialismului. Adica socialism pentru germani si regim de exterminare pentru restul.

 14. Ce a scris Kraus, acest raspandac cu misiune incerta, este pur si simplu o mizerie, nu doar un fals. E o mizerie si treaba de securist sa dai numele cuiva alaturat unei false informatii, cautand prin asta sa anulezi un argument. Si se probeaza faptul ca ”anonimitatea” este doar pentru publicul larg, nu si pentru raspandaci si servicii.

  In mod normal comentariul lui kraus nu ar trebui aprobat, tocmai ca e o stramba securistica…

 15. Alexandru zice:

  Vroiam sa las un mesaj in care sa cer acelasi lucru, pastrarea anonimitatii administratorilor site-ului razbointrucuvant, daca asa doresc. Dar unul din marile defecte ale voastre e limbajul, ceea ce ma face sa fac mesajul public. Aveti tendinta aceasta de a face securist/sobolan/lup in piele de oaie pe oricine va vina la gura. Mai usor cu etichetarile, mai ales cand acum era o buna oportunitate sa taceti malc, mesajul lui Kraus s-ar fi pierdut pe lista si identitatea unuia dintre voi si ocupatia lui din viata de zi cu zi ar fi ramas pe mai departe secreta. Dar faptul ca voi jigniti pe cineva dre[t ,,securist” doar pentru ca v-a descoperit un administrator, ma pune pe ganduri fata de sinceritatea voastra. Sa nu ma intelegi gresit, v-am apreciat munca pe care ati depus-o cand ati fost in redactia Presa Ortodoxa dar nu mai fiti asa de agresivi. N-am nimic impotriva ca unul dintre voi in timpul zilei bate saua liberala iar noaptea sub pseudonim (parca Hristos n-o dadea anonima cum zicea cineva mai sus) lupta pt Hristos sub anonimat. In orice caz, nu stiu ce v-ati imaginat voi, ca o sa ramaneti toata viata sub anonimat? Ok, stiu argumentul vostru ,,avem serviciu, ne dau astia afara” dar acum era, vorba lui Chirac pt Romania intr-o vreme ,,o oportunitate buna de a tacea din gura”. Ma opres aici ca n-am nimic cu voi, dupa cum n-am nimic nici cu baiatul de la Apologeticum sau Saccsiv (care de asemenea marturisesc pe Hristos de sub anonimat). Sub anonimat toata lumea e curajos, marturisitor, hristofor etc, cand sa ne semnam mesajele se schimba placa. Pai asa ce ar fi daca si M Platon sau Alex Racu s-ar ascunde sub anonimat, ca doar si ei au o cariera academica in fata si ar putea indura greutati din pricina curajului lor care nu e anonim. Hai sa nu fim ipocriti.

  • Claudiu D zice:

   Pentru Alexandru
   Daca informatia cu privire la baietii de la razbointrucuvant este reala trag urmatoarea concluzie:in spatele anonimatului sunt niste baieti care pentru banii frumosi de la PNL , sub protectia anonimatului cerut de vremurile grele prin care trecem (normal ca suferinta personala prin care trece ca sa-si pastreze anonimatul este foarte mare ), si-au rezervat polite de asigurare si pentru Viata Vesnica si pentru functii grase in mijlocul liberalilor nostri.Sper in continuare ca lucrurile ascunse vor fi scoase la lumina zilei candva.

 16. saranac zice:

  Culmea e ca PNL, prin Crin Antonescu, isi propune sa recupereze dimensiunea nationala a liberalilor din secolul XIX. Din pacate insa, in think tankul PNL sunt tot nume precum Marga sau Zoe Petre (mare sustinatoare a lui Soros). PNL trebuie sa mearga pe linia lui Missir si a Junimii:

  http://www.mirceaplaton.com/html/articole_missir.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s